Le Verger Wandelvakanties

Standplaats Autour Le Verger**

Reserveren

Kenmerken van dit arrangement:

 • een 5-, 6-, 7- of 8-daags arrangement
 • verblijf in een gîte
 • dagelijks ontbijt en lunchpakket, 3 tot 5 x diner
 • ruime keus aan wandelingen vanuit Le Verger, vanuit het nabij gelegen dorp Corcieux en in de Hoge Vogezen of Elzas
 • ook geschikt voor kinderen

Stelt u prijs op een goed beschreven route én een goede accommodatie met op de meeste avonden een lekkere maaltijd, dan is ons individuele wandelarrangement vanuit Le Verger hiervoor uitermate geschikt. U verblijft in een gezellige gîte (vakantiehuis) en bepaalt zelf hoe lang u wilt gaan wandelen.
Op de dag van aankomst ontvangt u behalve een welkomstdrankje een map met vele wandelroutes waar u elke dag een keus uit kunt maken.
Ook voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar zijn de wandelingen goed te doen in deze uitdagende omgeving.
Wilt u een dag in de Hoge Vogezen gaan wandelen dan hebben we diverse routes voor u klaarliggen o.a. rond het Lac Blanc en Lac Noir en in de omgeving van Le Hohneck zoals het bekende Sentier des Roches.
Wilt u behalve wandelen ook wat anders doen, er is een ruime hoeveelheid toeristische informatie voor uitstapjes in de Vogezen en in de Elzas met z’n vele stadjes met vakwerkhuizen, kastelen en de wijnhuizen langs de Route du Vin.

De wandelingen:

De wandelingen variëren in lengte van 10 tot 27 km. Ze gaan over goed begaanbare paden door de bossen, langs en soms over bizarre rotsformaties, tussen de akkers en door dorpjes. Alle wandelingen zijn met een goede conditie zonder problemen te lopen. Het stijgen en dalen gaat geleidelijk met hier en daar een pittige klim die meestal wordt beloond met een mooi uitzicht. U overbrugt tijdens een wandeling maximaal 450 meter hoogteverschil.
De meeste routes beginnen en eindigen bij Le Verger. Een paar wandelingen beginnen elders, we brengen u naar het beginpunt en u loopt terug naar Le Verger. Ook zijn er enkele wandelingen vanuit het nabij gelegen dorp Corcieux waar u zelf met de auto naar toe kunt rijden, deze routes gaan door meer landelijk gebied en rustieke dorpjes. Of rij door naar de Hoge Vogezen om tijdens een wandeling over de bergkam te genieten van de uitzichten over de Elzas tot aan de Alpen. Bij de beschrijving van het wandelprogramma hieronder krijgt u een idee van de wandelingen, oplopend in lengte en zwaarte.

De accommodatie:

U verblijft in een gîte (vakantiewoning) bij Le Verger waar u de beschikking heeft over een slaapkamer en badkamer, een huiskamer en keuken waar koffie en thee ter beschikking staan en een terras. U treft uw bed opgemaakt aan en de handdoeken liggen klaar. In de pantry bij de gastenkamers staat een koelkast met diverse drankjes tegen redelijke vergoeding. Zo kunt u bij ‘thuis’komst met een glas in de hand vanaf uw terras van de tuin genieten.
De maaltijden worden geserveerd in de ‘salle à manger’ op de eerste etage van Le Verger, een ruime eetkamer met grote eettafel. Op de uitgebreide ontbijttafel vindt u 2 soorten brood, vleeswaar, kaas, huisgemaakte jam, yoghurt en muesli, vruchtensap, koffie en thee. Bij het ontbijt maakt u een lunchpakket voor onderweg klaar. Het driegangen diner, meestal met een mediterraan tintje, in ieder geval altijd van dagverse ingrediënten, wordt om 19h00 geserveerd. Met dieetwensen (vegetarisch o.i.d.) kan uiteraard rekening worden gehouden. Op de avonden dat het diner niet in uw arrangement zit kunt u zich hiervoor opgeven (indien keuken geopend). Ook kunt u in de omgeving bij goede restaurants terecht of u kunt zelf wat klaar maken in de keuken van uw gîte. Naast de eetkamer bevindt zich een lounge-bibliotheekhoek met een enorme boekenkast!

ST25   ST26   ST24

Suggesties wandelprogramma

Dag 1
Col de Chastel - 3,5u/11 km ↑↓424, deze wandeling brengt u over bospaden naar de 'Site Prehistorique' waar ooit de druïden hun ceremonies plaats lieten vinden.
Dag 2
Roche du Corbeau - 4u/14 km ↑↓514 of 6 u/20,5 km ↑↓672, u loopt de GR533 een stukje in zuidelijke richting door het Forêt de Kemberg en komt in het dorpje Vanémont, daar loopt u geleidelijk aan omhoog naar de Roche du Corbeau om van het uitzicht op de dorpen Corcieux en La Houssière te genieten. Voor het dorp Vanémont kunt u de wandeling evt. verlengen.
Dag 3
Pierre de la Roche - 4u/14,5 km ↑↓ 634 of 4,5u/15,5 km ↑↓614, het eerste stuk gaat geleidelijk aan omhoog tot u dit enorme rotsblok voor u ziet, na een fikse klim bent u aan de voet ervan, aan u de keus of u van het uitzicht wilt genieten van bovenaf. Of loop onderlangs met uitzicht op de gehuchten rondom Taintrux.
Dag 4
Les Collieures - 2,5u/10 km ↑↓, Le clair Sapin - 3,5u/13 km ↑↓338 of de Tête de Nayemont - 5u/17 km ↑↓479, u rijdt in tien minuten met de auto naar het iets zuidelijker gelegen dorp Corcieux. Over paadjes en asfaltweggetjes, door boerengehuchten, tussen weilanden en langs akkers maakt u één van de afwisselende rondwandelingen vanuit dit dorp.
Dag 5
Roche Pierre Trois Jambes - 6u/20 km ↑↓894, via de dorpjes Taintrux en Rougiville komt u bij deze rotsformatie, nog maar 1 jambe (been) staat overeind, door het Bois de la Famille wandelt u terug naar Le Verger.
Dag 6
Sentier des Ducs GR533 - 5 u/16 km ↑688 ↓617, u wordt naar het centrum van St.Dié gebracht en pikt daar de GR533 op, de route loopt langs bizarre rotsformaties over het Massif de Kemberg. Bij helder weer heeft u vanaf de Roche d'Anozel zicht op de Hoge Vogezen.


In april, mei, juni en september:
5 dagen/ 4 nachten €299,-
6 dagen/ 5 nachten €345,-
7 dagen/ 6 nachten €409,-
8 dagen/ 7 nachten €469,-
In juli en augustus:
5 dagen/ 4 nachten €329,-
6 dagen/ 5 nachten €395,-
7 dagen/ 6 nachten €459,-
8 dagen/ 7 nachten €519,-

 • prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een boeking van minimaal 2 personen, vanaf een boeking van 3 of meer personen (vanaf 16 jaar) geldt een korting van €10,- p.p. bij verblijf in dezelfde gîte
 • kinderen tot en met 11 jaar 40% korting, van 12 tot en met 15 jaar 20% korting
 • komt u alleen dan is de toeslag €20,- per nacht
 • wilt u de hond meenemen dan is deze in overleg welkom, toeslag €4,- per nacht tot een max. van €12,50 per week

 • bij aankomst ontvangt u een map met alle routebeschrijvingen en wandelkaarten met daarop de routes ingetekend in bruikleen, dit zijn kopieën op A4 formaat van de IGN-kaarten 1:25.000 van deze omgeving
 • GPS-tracks zijn beschikbaar
 • dit arrangement kan worden geboekt van 15 april tot 1 oktober
 • komt u met de trein dan is St.Dié-des-Vosges (15 min.) de dichtsbijzijnde plaats met een station, tegen een vergoeding kunnen we u ophalen

 • verblijf in één van de gîtes, de bedden zijn opgemaakt en de handdoeken liggen klaar
 • verbruik gas en pellets tot €25
 • dagelijks ontbijt en lunchpakket
 • in het 5- en 6-daags arr. 3 x het diner, in het 7- en 8- daags arr. resp. 4 en 5 x het diner
 • gebruik wandelkaarten en routebeschrijvingen
 • transfer(s) naar beginpunt van een wandeling die bij Le Verger eindigt
 • eindschoonmaak van de gîte

 • heen- en terugreis
 • overige diners
 • drankjes, verzekeringen
 • toeristenbelasting 18+ €0,50 per nacht
 • verbruik gas en pellets > €25,-

** Een goede wandelconditie is gewenst, de dagtochten gaan door heuvelachtig terrein over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. U heeft een ruime keus aan wandelingen met afstanden variërend van 10 tot 23 km. Het hoogteverschil is max. 450 meter.

Reserveren

 

Ik heb een vraag

Uw naam*

Uw e-mail*

Onderwerp

Uw bericht

* = verplicht

Gasten over Le Verger Wandelvakanties

 • September – 6-daagse trektocht Roche du Corbeau
  Wij hebben met zijn vieren een paar ontzettend fijne dagen gehad in de Vosges. Het was een perfecte combinatie van enerzijds veel inspanning en anderzijds luxe en comfort. De wandelingen waren lekker pittig, maar variërend en goed te doen. Het verblijf op ‘Le Verger’ en de overige adressen was zeer goed verzorgd, met een culinair hoog niveau. Heel erg bedankt voor de goede zorgen; we zullen dit verblijf zeker aanbevelen.
  Hartelijke groeten

  Martin & Marian, Wim & Mirjam
 • Augustus – 6-daagse standplaats Autour Le Verger
  Twee ontzettend fijne mensen bij wie ik een week lang heb mogen genieten. Van jullie goede zorg, van ‘exquise kookkunst’ en van jullie kikkerorkest. Voor mij was dit standplaatsarrangement en het vakantiehuisje een feest!
  Dank jullie wel voor alles

  Christine en Koos
 • Juli – 10-daagse trektocht Belle Roche
  Wat een geweldige wandelvakantie. De vriendelijke sfeer in jullie accommodatie droeg er toe bij, superbe eten, alles in overeenstemming ook met de prachtige omgeving. Bij de wandelingen waren ook wat hoogstandjes, het aankomen bij het uitzicht vanaf de Gazon du Faing op de GR5, overweldigend. Op de een of andere wijze paste alles in elkaar, compliment

  Jan en Mineke
 • Juli – 5-daagse trektocht La Vierge de Hennefête (met kinderen)
  Ik vond het wandelen superleuk. Het was zwaar de berg op te klimmen maar wel leuk. We gingen door een weiland en we kregen doorweekte schoenen omdat de regen het hoge gras kletsnat had gemaakt. Onderweg hadden we alles goed geraden voor de speurtocht.

  Kayleigh
 • Juni – 9-daagse trektocht Crêtes des Vosges – GR5
  Wat een prachtige trektocht! de eerste dagen konden we inlopen en op de 3e dag stonden we op de GR5, we hebben genoten van de vergezichten, de bloemen, de mooie op en neer gaande route over de Kopfen, het stadje Thann, druk maar ook gezellig en het laatste prima verblijf op de Rouge Gazon. Op de Ballon d’Alsace hebben we ‘afscheid’ genomen van de GR5, wie weet gaan we hem ooit vanaf daar verder lopen.

  Kees, Hans en Gerard