Le Verger Wandelvakanties

Le Verger bestaat ruim 10 jaar

Hoe het allemaal begon……
In 2005 trokken we de stoute (wandel)schoenen aan en verhuisden van Amsterdam naar Taintrux in de Vogezen. Een hele stap, om in wandeltermen te blijven.
Door een geluk bij een ongeluk hebben we deze fantastische plek gevonden. Ongeluk door het verlies van een baan (Ruud) in Nederland, geluk bij het zoeken naar ‘iets in Frankrijk, Spanje of Italië’ om daar chambres d’hôtes en wandelvakanties te gaan exploiteren.
Geen werk hebben is vervelend, geen werk vinden nog veel vervelender. Vandaar het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Et voilà, na maar even op internet gezocht te hebben vonden we Le Verger.
Het was een van de vele objecten die te koop stond, maar bij deze advertentie stond de naam van de verkoper die ons wel erg bekend voorkwam! Ooit veel eerder ontmoet als campingeigenaar in Ierland, bevriend geraakt en vervolgens weer uit het oog verloren. Na een bliksembezoek half augustus 2005 was het snel beklonken en verhuisden we op 21 november van datzelfde jaar naar Taintrux.
We namen een min of meer draaiende chambres d hôtes en gîtesverhuur over. De vorige eigenaar had al ruim 6 jaar in de renovatie gestoken, dus van ‘ik vertrekachtige’ taferelen was geen sprake.
Wel hebben we de afgelopen jaren veel energie, tijd en geld gestoken in het op niveau brengen van het hedendaagse comfort. Dubbele beglazing, badkamers, keukens, vloeren, wc’s en kachels, we hebben het allemaal in onze handen gehad en vernieuwd. Elk jaar een stukje en een beetje, ook ons privéhuis en het buitengebeuren kwamen aan de beurt. Als we dachten dat we het rustiger zouden krijgen dan voorheen in Nederland, dan hadden we dat mooi mis! Maar de druk(te) is anders, zeker ook omdat we nu eigen baas zijn. Weg met ellenlange overbodige vergaderingen, filerijden en meer werknemersleed. Het enige nadeel is dat we tegenwoordig op ons werk wonen, …… er is altijd wat te doen in ons huis uit 1839.
NS2016RDC9
Nu na ruim 10 jaar kunnen we tevreden terugkijken op wat we allemaal voor elkaar gebracht hebben én wat voor een leuke tijd we hier hebben gehad met al onze gasten!
Vele honderden gasten van onze gîtes en chambres, wandelaars en fietsers hebben ons de afgelopen jaren bezocht en hier een leuke vakantie gehad. Als we ons gastenboek er nog eens op nalezen dan zijn de steekwoorden: rust, ruimte, mooie natuur, lekker relaxen, goed beschreven en uitgezette wandelingen en heerlijk eten en drinken.
Daar zijn we trots op, want dat waren en zijn ook precies die dingen die we zelf altijd erg belangrijk vonden en vinden als we ergens op de wereld vertoefden.