Le Verger Wandelvakanties

Winter in de Vogezen

WAsneeuw28

Wandelen, met of zonder raquettes

Ook in de winter kan er goed gewandeld worden in de Vogezen, over het algemeen blijven de paden goed begaanbaar en door de naaldbomen behoudt het bos z’n kleur. Vooral als er sneeuw ligt kunt u tijdens uw wandelingen genieten van de prachtige verstilde witte wereld om u heen. Het betekent wel dat er extra maatregelen genomen moeten worden. Het wandeltempo ligt in de sneeuw lager dan normaal, uiteraard afhankelijk van de sneeuwhoogte. Als er een behoorlijke laag sneeuw ligt is het aan te raden om sneeuwschoenen (zogenaamde raquettes) te huren die u onder uw wandelschoenen kunt binden. Hiermee vergroot u het draagvlak van de schoenen en voorkomt u dat u in de sneeuw wegzakt. Erbij worden stokken verhuurd waardoor u beter in balans blijft. Ook gamaschen zijn een ideaal hulpmiddel, ze voorkomen dat sneeuw de schoenen binnendringt en uiteraard verdient ook de rest van de kleding extra aandacht. Vanwege de ligging op 420 meter hoogte is de omgeving van Le Verger in de winter niet sneeuwzeker. Maar op ongeveer 30-45 autominuten verwijderd liggen de Hoge Vogezen waar in alle wintersportdomeinen meerdere routes voor sneeuwwandelaars zijn uitgezet. Kijk bijvoorbeeld op www.lac-blanc.com voor meer informatie rondom dit wintersportgebied.
WAsneeuw21

Skiën en langlaufen

Wilt u het echte wintersportgevoel krijgen dan wachten op zo’n 20-25 km afstand de skigebieden van Gerardmer en La Bresse op u. Ruim 35 skipistes van groen tot zwart met een hoge mate van sneeuwzekerheid door middel van sneeuwkanonnen, als de echte sneeuw het even laat afweten.
Ook om te gaan langlaufen kunt u uitstekend terecht in de Vogezen, de prachtige Route des Crêtes is in de winter tussen de Col de Bonhomme en de Col de la Schlucht een prima langlaufloipe voor de beginner. Rondom de meren Lac Blanc en Lac de Lispach vinden de meer gevorderden voldoende uitdaging op de vele gespoorde loipes in groen, blauw en rood.
WAsneeuw15