Le Verger Wandelvakanties

Over Le Verger Wandelvakanties

Steeds meer mensen ontdekken de ontspannende uitwerking van wandelen en trekken tijdens hun vakantie de wandelschoenen aan om enkele dagen of langer te gaan lopen, een veel gehoorde opmerking van gasten is: ‘we zijn niemand tegen gekomen, wat een heerlijke rust’.

De Vogezen en de Elzas in het noordoosten van Frankrijk, op slechts 400 kilometer van Brussel en 600 kilometer van Utrecht, is het ideale gebied voor een heerlijke wandelvakantie. Door de afwisseling in landelijk en bergachtig gebied is het een interessant gebied om al wandelend te ontdekken. De paden zijn over het algemeen goed begaanbaar en in het bos geven de bomen een heerlijke schaduw. De ongerepte natuur, uitgestrekte bossen en de vele beekjes en meren zorgen voor een steeds wissend panorama tijdens uw wandeltocht.
Sinds 2005 organiseren wij onder de naam ‘Le Verger Wandelvakanties’  trektochtarrangementen voor wandelaars die de Vogezen en de Elzas te voet willen verkennen. Wij doen dit vanuit onze voormalige, gerenoveerde boerderij ‘Le Verger’, die op 420 meter hoogte ligt in het dal van de Taintroué aan de voet van de hoge Vogezen.
Tijdens de trektochten werken we samen met andere Nederlanders en Fransen die zijn neergestreken in de Vogezen. Zij ontvangen u in hun mooi gelegen Chambres d’Hôtes, Auberge of Hotel.

Alle wandelingen zijn door ons zelf uitgezet, gelopen, op de kaart gezet en beschreven.
Daar waar mogelijk maken we gebruik van gemarkeerde wandelroutes. Van alle routes hebben we de GPS versie beschikbaar.

Het weer in de Vogezen

Het weer in de Vogezen is wat extremer dan in Nederland door de zuidelijkere en hogere ligging. In de winter is het kouder en in de zomer warmer, een continentaal klimaat in de lagere delen en een meer bergklimaat in de hogere delen (500M+). Je moet bij de Vogezen bij alles en dus ook bij het weer, een onderscheid maken tussen de lager en de hoger gelegen delen. Hoe hoger in de Vogezen hoe “extremer” het weer: grotere temperatuurverschillen en een wat grotere kans op neerslag. Daarnaast kan het weer zoals in alle bergachtige gebieden soms behoorlijk verschillen tussen het ene dal en het andere.
Er valt in de Vogezen meer neerslag dan in Nederland maar het regent niet vaker, er valt wel meer in één keer. Die neerslag zorgt ervoor dat de Vogezen zo groen zijn en voor de vele meren, vennen, beekjes en watervallen.