Le Verger Wandelvakanties

Trektocht Belle Roche***

Reserveren

Kenmerken van deze trektocht

 • 8-daags arrangement, extra wandel- c.q. rustdag(en) mogelijk
 • rondgaande wandeltocht door midden en hoge Vogezen tussen 420m en 1364m hoogte
 • verblijf in chambres d’hôtes, hotels en een auberge o.b.v. halfpension en lunchpakket
 • etappes van 17 tot 24 km, keuze uit 2 afstanden per dag
 • bagagevervoer


Daar waar de trektocht L’Etang des Dames stopt op de Col de la Schlucht gaat deze tocht verder over de GR5 naar de Hohneck en daalt dan af naar Xonrupt-Longemer en Corcieux. Een prachtige trektocht door midden en hoge Vogezen met een zeer afwisselend landschap.
Vanuit Le Verger wandelt u over de GR533 naar Ban-sur-Meurthe door de bossen en langs weilanden over goed begaanbare paden en paadjes, daarna gaat u meer de hoogte in over de Chaume de Sérichamp (1123m) met een prachtig uitzicht op Le Hohneck (1364m) en Le Kastelberg (1350m), de hoogste toppen in dit deel van de Hoge Vogezen. U daalt iets af naar het pittoreske dorpje Le Valtin met vlak voor het dorp eventueel nog een ommetje via de Roches du Valtin. De tocht vanuit Le Valtin brengt u langs de Cascade de Rudlin naar de Hautes Chaumes (1303m), de hoger gelegen weiden binnen het natuurgebied Gazon du Faing waar in de zomer de koeien grazen en zo de overheerlijke munsterkaas voorbereiden. Over de prachtige GR5 wandelt u naar de hoogste berg in dit deel van de Vogezen… Le Hohneck (1364m). De dagen erna loopt u naar Xonrupt-Longemer bovenlangs het gelijknamige meer en door landelijk en agrarisch gebied naar Corcieux.
De voorlaatste dag kunt u een rondwandeling maken vanuit Le Verger, uitrusten in de tuin of gaat u liever een dagje ‘cultuur doen’? de Elzas met zijn vakwerkstadjes en de Route du Vin is dichtbij of breng een bezoek aan kasteel Haut-Königsbourg. U kunt deze dag ook aan het begin boeken zodat u voor aanvang van de trektocht een rondwandeling vanuit Le Verger kunt lopen als inloopwandeling. Graag bij boeking opgeven.
Variant B: vindt u een 8-daags arrangement lang genoeg maar heeft u liever halverwege de trektocht een extra dag in het wandelprogramma dan vervalt de extra dag op het eind bij Le Verger (= dag 7 in onderstaand programma). U verblijft dan 2 nachten in het Chalethotel voorbij de Col de la Schlucht zodat u een dagwandeling in de omgeving van Le Hohneck kunt maken, b.v. de Sentier des Roches of over Le Hohneck, de Kastelberg en de Rainkopf. Voor het tarief kijkt u bij ‘Prijzen Variant B’. Graag bij boeking opgeven.

De accommodaties

 • de eerste en laatste nacht van uw trektocht verblijft u bij Le Verger in Taintrux, een verbouwde boerderij uit 1839 met gastenkamers, gîtes, een ‘salle à manger’ en gezellige huiskamer en een grote tuin met vijvers
 • in Ban-sur-Meurthe verblijft u in een kleinschalige chambre d’hôtes met zwembad of in een gîte in een voormalige boerderij, beiden met grote tuin. Indien deze adressen bezet zijn wijken we uit naar Plainfaing, een chambres d’hôtes en mini camping met een heerlijke vegetarische keuken
 • in Le Valtin verblijft u in een gezellige auberge in het dorp of in een comfortabel hotel gelegen buiten het dorp aan een skipiste
 • voorbij de Col de la Schlucht verblijft u in een luxe houten Chalethotel met uitstekende keuken
 • in Xonrupt kijkt uw authentiek ingerichte Auberge uit op het Lac de Longemer waar u heerlijk kunt gaan zwemmen of varen met een waterfiets.

Uw bagage wordt steeds naar de volgende accommodatie gebracht, u wandelt alleen met uw dagrugzak.

BR13   BR10   BR11

Afhankelijk van de accommodatie waar u gaat verblijven kunnen afstanden en te stijgen en te dalen meters iets afwijken van onderstaand programma.

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst bij Le Verger, welkomstdrankje, ontvangst kaarten en routebeschrijvingen.
Dag 2
Taintrux -> Ban-sur-Meurthe - 18km/5,5u ↑689 ↓421 of 22km/6,5u ↑857↓592 Over de GR 533 door het bos over smalle en brede paden en het wat meer open gebied Col du Plafond, vanaf de Roche de Boslimpré (758m) geniet u van het uitzicht over het brede dal van riviertje La Petite Meurthe.
Dag 3
Ban-sur-Meurthe -> Le Valtin - 18km/6u ↑874 ↓735 of 22km/7,5u ↑1170 ↓1032 U wandelt door het bos naar en over de Chaume de Sérichamp (1123m) vanwaar u de Hoge Vogezen al kunt zien liggen, waarna u afdaalt naar het dorpje Le Valtin.
Dag 4
Le Valtin -> Le Collet (Col de la Schlucht) - 18km/6u ↑974 ↓688 of 22km/7,5u ↑1267 ↓984 Langs de Cascade du Rudlin wandelt u gestaag omhoog naar het Gazon du Faing op 1300m tot u op de GR5 staat! Over deze prachtige route loopt u naar de Col de la Schlucht en door naar uw hotel. Eind april/ begin mei kan er nog sneeuw liggen.
Dag 5
Le Collet (Col de la Schlucht) -> Le Hohneck -> Xonrupt Longemer - 17km/5u ↑691 ↓1067 of 23km/7u ↑903 ↓1279 U wandelt terug naar de Col de la Schlucht om de GR5 te vervolgen tot bovenop de Hohneck (1364m), na een afdaling vervolgt u uw pad hoog boven het Longemer met uitzicht vanaf de Belle Roche of langs het rivierdal van de Belbriette.
Dag 6
Xonrupt Longemer -> Corcieux - 20km/5,5u ↑495 ↓705 of 24km/6,5u ↑618 ↓827, transfer naar Le Verger (10 min) Over de rivier la Vologne en door de Gorge des Roitelets, na het hoogste punt wandelt u op uw gemak door kleine dorpen en langs akkers naar Corcieux waar u op een terras een welverdiend glas kunt heffen in afwachting van uw transfer naar Le Verger.
Dag 7
Rondwandeling vanuit Le Verger In Le Verger is een map met wandelingen van 2 tot 22 km waaruit u een keuze kunt maken, of gaat u liever in de tuin met een boek? U kunt deze dag ook aan het begin boeken zodat u voor aanvang van de trektocht een rondwandeling vanuit Le Verger kunt lopen als inloopwandeling. Graag bij boeking opgeven.
Dag 8
Na het ontbijt vertrek met een lunchpakket.
Extra dag(en)
Rondwandeling vanuit Ban-sur-Meurthe: langs 'les deux chapelles' of over de Roche des Fées (758m) naar het dorp Fraize (10km/3,5u, 15km/4,5u, 18km/6u). Rondwandeling vanuit Le Verger: keus uit rondwandelingen van 2 tot 21 km in de omgeving van Le Verger. Rondwandeling in de Hoge Vogezen: in dit voor u na de trektocht bekende prachtige gebied heeft u keus uit meerdere rondwandelingen zoals de Sentier de Roches waarbij u over een smal pad langs de rotswand naar het Frankenthal wandelt en omhoog naar de Hohneck. Of u blijft wat meer op hoogte en wandelt over de Sentier de Névés onderlangs de Kastelberg en via de Rainkopf weer retour (10km/4u of 15,5km/5u).

Basistarief
In april, mei, juni en september:
8 dagen/ 7 nachten €699,-
In juli en augustus:
8 dagen/ 7 nachten €739,-

Verlenging
In april, mei, juni en september:
9 dagen/ 8 nachten met extra nacht bij Le Verger €764,-
9 dagen/ 8 nachten met extra nacht bij in Ban-sur-Meurthe €764,-
9 dagen/ 8 nachten met extra nacht bij de Col de la Schlucht/Le Collet €799,-

In juli en augustus:
9 dagen/ 8 nachten met extra nacht bij Le Verger €809,-
9 dagen/ 8 nachten met extra nacht bij in Ban-sur-Meurthe €809,-
9 dagen/ 8 nachten met extra nacht bij de Col de la Schlucht/Le Collet €844,-

Variant B:
In april, mei, juni en september:
8 dagen/ 7 nachten €729,-
In juli en augustus:
8 dagen/ 7 nachten €779,-

Verlenging
In april, mei, juni en september:
9 dagen/ 8 nachten met extra nacht bij Le Verger €794,-
9 dagen/ 8 nachten met extra nacht in Ban-sur-Meurthe €794,-

In juli en augustus:
9 dagen/ 8 nachten met extra nacht bij Le Verger €849,-
9 dagen/ 8 nachten met extra nacht in Ban-sur-Meurthe €849,-

 • prijs is per persoon en gebaseerd op 2 personen die een kamer delen
 • komt u alleen of wilt u een 1-persoonskamer dan is de toeslag €25,- per nacht

 • bij aankomst ontvangt u een map met alle routebeschrijvingen en wandelkaarten met daarop de routes ingetekend, dit zijn kopieën op A4 formaat van de IGN-kaarten 1:25.000 van deze omgeving
 • GPS-tracks kunnen we u op verzoek mailen
 • dit trektochtarrangement kan geboekt worden van half/eind april (afhankelijk van de sneeuw die er dan boven de 1100m nog kan liggen) tot 1 oktober met als start- en eindpunt Le Verger, van 1 oktober tot 1 november kan deze trektocht ook geboekt worden maar dan als 7-daagse en is start- en eindpunt de accommodatie in Ban-sur-Meurthe, bij interesse kunt u ons om meer informatie vragen
 • wilt u de hond (max 2) meenemen dan is deze in overleg welkom, toeslag €4,- tot €10,- per nacht, u betaalt deze ter plaatse
 • komt u met de trein dan is St.Dié-des-Vosges (15 min.) de dichtsbijzijnde plaats met een station, tegen een vergoeding kunnen we u ophalen

 • overnachting op een 2-persoonskamer
 • dagelijks ontbijt, lunchpakket en diner
 • wandelkaarten en routebeschrijving
 • bagagevervoer
 • transfer genoemd in routebeschrijving

 • heen- en terugreis
 • drankjes, verzekeringen
 • toeristenbelasting 18+ €0,50 tot €1,10 per nacht

 

*** Een goede basisconditie is vereist en u bent gewend aan lopen in terrein met hoogteverschil. De dagtochten gaan door heuvelachtig terrein en bergachtig gebied over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. Per dag heeft u de keus uit 2 wandelingen met afstanden variërend van 15 tot 23 km. Aangegeven tijden in ‘Programma van dag tot dag’ gaan uit van een wandeltempo van 4,5 km per uur in vlak terrein. Het hoogteverschil is max. 800 meter.

Reserveren

 

Ik heb een vraag

Uw naam*

Uw e-mail*

Onderwerp

Uw bericht

* = verplicht

Gasten over Le Verger Wandelvakanties

 • September – 6-daagse trektocht Roche du Corbeau
  Wij hebben met zijn vieren een paar ontzettend fijne dagen gehad in de Vosges. Het was een perfecte combinatie van enerzijds veel inspanning en anderzijds luxe en comfort. De wandelingen waren lekker pittig, maar variërend en goed te doen. Het verblijf op ‘Le Verger’ en de overige adressen was zeer goed verzorgd, met een culinair hoog niveau. Heel erg bedankt voor de goede zorgen; we zullen dit verblijf zeker aanbevelen.
  Hartelijke groeten

  Martin & Marian, Wim & Mirjam
 • Augustus – 6-daagse standplaats Autour Le Verger
  Twee ontzettend fijne mensen bij wie ik een week lang heb mogen genieten. Van jullie goede zorg, van ‘exquise kookkunst’ en van jullie kikkerorkest. Voor mij was dit standplaatsarrangement en het vakantiehuisje een feest!
  Dank jullie wel voor alles

  Christine en Koos
 • Juli – 10-daagse trektocht Belle Roche
  Wat een geweldige wandelvakantie. De vriendelijke sfeer in jullie accommodatie droeg er toe bij, superbe eten, alles in overeenstemming ook met de prachtige omgeving. Bij de wandelingen waren ook wat hoogstandjes, het aankomen bij het uitzicht vanaf de Gazon du Faing op de GR5, overweldigend. Op de een of andere wijze paste alles in elkaar, compliment

  Jan en Mineke
 • Juli – 5-daagse trektocht La Vierge de Hennefête (met kinderen)
  Ik vond het wandelen superleuk. Het was zwaar de berg op te klimmen maar wel leuk. We gingen door een weiland en we kregen doorweekte schoenen omdat de regen het hoge gras kletsnat had gemaakt. Onderweg hadden we alles goed geraden voor de speurtocht.

  Kayleigh
 • Juni – 9-daagse trektocht Crêtes des Vosges – GR5
  Wat een prachtige trektocht! de eerste dagen konden we inlopen en op de 3e dag stonden we op de GR5, we hebben genoten van de vergezichten, de bloemen, de mooie op en neer gaande route over de Kopfen, het stadje Thann, druk maar ook gezellig en het laatste prima verblijf op de Rouge Gazon. Op de Ballon d’Alsace hebben we ‘afscheid’ genomen van de GR5, wie weet gaan we hem ooit vanaf daar verder lopen.

  Kees, Hans en Gerard