Le Verger Wandelvakanties

Trektocht La Vierge de Hennefête, evt. met kinderen **

Reserveren

Kenmerken van deze trektocht

 • 5-daags arrangement, extra wandel- of rustdag(en) mogelijk
 • rondgaande wandeltocht door midden Vogezen, tussen 393m en 860m hoogte
 • verblijf in chambres d’hôtes op een 2-persoonskamer of familiekamer o.b.v. halfpension en een lunchpakket
 • etappes van 7,5 tot 15 km, keuze uit 2 afstanden per dag
 • bagagevervoer


Niet op hetzelfde punt beginnen en eindigen, dat is namelijk saai……. maar echt ergens naar toe lopen en daar ook slapen is andere koek!
Heeft u kinderen die gemiddeld 10 km wandelen met wat hoogteverschil wel aankunnen of wilt u liever max. 15 km per dag wandelen? dan is deze trektocht een goede keus als vakantiebestemming.
Deze trektocht is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 7 jaar omdat u zelf bepaalt welke van de 2 afstanden u die dag gaat lopen.
De wandelingen van deze trektocht voeren u door het heuvelachtig en landelijk terrein van de midden Vogezen. U wandelt over goed begaanbare paden en paadjes, door bossen en dorpjes, langs akkers en weilanden waar u bijna niemand tegen komt. Geniet van enkele dagen rust en stilte om u heen en misschien ziet u een hert of ree.
In de mooi gelegen chambres d’hôtes waar u verblijft wordt u gastvrij ontvangen door Nederlanders of Fransen. De laatste wandeldag eindigt u bij/in het dorp Corcieux en kunt u op een terras nagenieten in afwachting van de transfer naar Le Verger of het einde van de trektocht vieren met een ronde op de kartbaan.

De accommodaties

 • de eerste en laatste nacht van uw trektocht verblijft u bij Le Verger in Taintrux. Een verbouwde boerderij uit 1839 met gastenkamers, gîtes, een salle à manger, gezellige huiskamer en een grote tuin met vijvers
 • in Anould overnacht u in een knusse huiselijke chambres d’hôtes met een mooie tuin
 • in Ban sur Meurthe verblijft u in een kleinschalige chambres d’hôtes met zwembad of in een gîte in een voormalige boerderij, beiden met grote tuin. Mocht hier geen plaats zijn dan wijken we uit naar een gezellige chambres d’hôtes in Plainfaing met heerlijke vegetarische maaltijden. Aangegeven afstanden in het dagprogramma kunnen daardoor wat afwijken.

Uw bagage wordt steeds naar de volgende accommodatie gebracht, u wandelt alleen met uw dagrugzak.

LVdH3   LVdH1   LVdH8

Afhankelijk van de accommodatie waar u gaat verblijven kunnen afstanden en te stijgen en te dalen meters iets afwijken van onderstaand programma.

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst bij Le Verger, welkomstdrankje en ontvangst map met wandelroutes.
Dag 2
Taintrux -> Anould - 10km/3,5u ↑288 ↓265 of 12km/4,5u ↑381 ↓359 Wandeling over brede paden en paadjes door de bossen en door het dorpje Sarupt.
Dag 3
Anould -> Ban-sur-Meurthe - 7,5km/3u ↑253 ↓169 of 14km/5u ↑565 ↓470 U wandelt verder door bos en weilanden, de route gaat door het Aboretum waar u uw bomenkennis op kunt frissen.
Dag 4
Ban-sur-Meurthe -> Corcieux - 11km/4u ↑226 ↓437 of 15km/5,5u ↑560 ↓544, transfer naar Le Verger (10 min). Na een pittige klim wandelt u tussen de weilanden en door agrarische dorpen naar het dorp Corcieux waar u op een terras wacht op de transfer terug naar Le Verger. Enkele kilometers voor het dorp kunt u afbuigen naar de kartbaan om daar het halen van de trektocht te vieren!
Dag 5
Na het ontbijt vertrek met een lunchpakket.
Extra dag(en)
U kunt een extra dag bijboeken om een rustdag te houden of een rondwandeling te maken in de omgeving Ban-sur-Meurthe en/of bij Le Verger.
 • Vanuit Ban-sur-Meurthe zijn meerdere rondwandelingen te maken, vanaf 10 km. Onderweg is een snoepjesfabriek te bezoeken (niet op zondag).
 • In de omgeving van Le Verger kunt u één van de vele rondwandelingen maken of bijv. gaan wandelen over het 'blote-voetenpad' bij Lac Blanc. Ook zwemmen in of waterfietsen op het Lac de Longemer is aan te raden of gaat u liever een 'dagje cultuur' doen? de Elzas met zijn vakwerkstadjes en de Route du Vin is dichtbij of breng een bezoek aan kasteel Haut- Königsbourg.

 • Basistarief
  In april, mei, juni en september:
  5 dagen/ 4 nachten €399,-
  Extra dag €65,- p.p. volpension.
  In juli en augustus:
  5 dagen/ 4 nachten €419,-
  Extra dag €70,- p.p. volpension.

  • prijs is per persoon en gebaseerd op 2 (of meer) personen die een (familie)kamer delen
  • kinderen tot en met 11 jaar 15% korting
  • wilt u de hond (max 2) meenemen dan is deze in overleg welkom, toeslag €4,- per nacht, u betaalt deze ter plaatse

  • overnachting op een 2- persoonskamer of familiekamer
  • dagelijks ontbijt, lunchpakket en diner
  • wandelkaarten en routebeschrijving
  • bagagevervoer
  • transfer genoemd in routebeschrijving

  • heen- en terugreis
  • drankjes, verzekeringen
  • toeristenbelasting 18+ €0,50 per nacht

  • bij aankomst ontvangt u een map met alle routebeschrijvingen en wandelkaarten met daarop de routes ingetekend, dit zijn kopieën op A4 formaat van de IGN-kaarten 1:25.000 van deze omgeving
  • GPS-tracks kunnen we u op verzoek mailen
  • dit trektochtarrangement kan geboekt worden van 15 april tot 1 oktober
  • komt u met de trein dan is St.Dié-des-Vosges (15 min.) de dichtsbijzijnde plaats met een station, tegen een vergoeding kunnen we u ophalen

  ** Een goede basisconditie is gewenst, de dagtochten gaan door heuvelachtig terrein over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. Per dag heeft u de keus uit 2 wandelingen met afstanden variërend van 7,5 tot 15 km. Aangegeven tijden in ‘Programma van dag tot dag’ gaan uit van een wandeltempo van 3,5 km per uur in vlak terrein.

  Reserveren

  Ik heb een vraag

  Uw naam*

  Uw e-mail*

  Onderwerp

  Uw bericht

  * = verplicht

  Gasten over Le Verger Wandelvakanties

  • September – 6-daagse trektocht Roche du Corbeau
   Wij hebben met zijn vieren een paar ontzettend fijne dagen gehad in de Vosges. Het was een perfecte combinatie van enerzijds veel inspanning en anderzijds luxe en comfort. De wandelingen waren lekker pittig, maar gevarieerd en goed te doen. Het verblijf op ‘Le Verger’ en de overige adressen was zeer goed verzorgd, met een culinair hoog niveau (n.b. vanaf 2019 geen diners meer bij Le Verger). Heel erg bedankt voor de goede zorgen; we zullen deze trektocht zeker aanbevelen.
   Hartelijke groeten

   Martin & Marian, Wim & Mirjam
  • Augustus – 5-daagse standplaats bij ‘Ferme Les Hauts de Boslimpré’
   Twee ontzettend fijne mensen bij wie we enkele dagen hebben mogen genieten. Van de goede zorg, van ‘exquise kookkunst’ en alle dieren rondom het huis. Voor mij was dit standplaatsarrangement en het appartement een feest! Dank jullie wel voor de organisatie.

   Christine en Kees
  • Juli – 10-daagse trektocht Belle Roche
   Wat een geweldige wandelvakantie. De vriendelijke sfeer in jullie accommodatie droeg er toe bij, alles in overeenstemming ook met de prachtige omgeving. Bij de wandelingen waren ook wat hoogstandjes, het aankomen bij het uitzicht vanaf de Gazon du Faing op de GR5, overweldigend. Op de een of andere wijze paste alles in elkaar, compliment

   Jan en Mineke
  • Juli – 5-daagse trektocht Roche du Corbeau (met kinderen)
   Ik vond het wandelen superleuk. Het was zwaar de berg op te klimmen maar wel leuk. We gingen door een weiland en we kregen doorweekte schoenen omdat de regen het hoge gras kletsnat had gemaakt. Onderweg hebben we heel veel gezien in het bos.

   Kayleigh
  • Juni – 9-daagse trektocht Crêtes des Vosges – GR5
   Wat een prachtige trektocht! de eerste dagen konden we inlopen en op de 3e dag stonden we op de GR5, we hebben genoten van de vergezichten, de bloemen, de mooie op en neer gaande route over de Kopfen, het stadje Thann, druk maar ook gezellig en het laatste prima verblijf op de Rouge Gazon. Op de Ballon d’Alsace hebben we ‘afscheid’ genomen van de GR5, wie weet gaan we hem ooit vanaf daar verder lopen.

   Kees, Hans en Gerard