Le Verger Wandelvakanties

Trektocht L’Étang des Dames***

Reserveren

Kenmerken van deze trektocht

 • 5-daags arrangement, extra wandel- c.q. rustdag(en) mogelijk
 • lijnwandeling door midden en hoge Vogezen van 420m hoogte tot Col de la Schlucht op 1139m hoogte
 • verblijf in chambres d’hôtes en een hotel
 • etappes van 16 tot 22 km, keuze uit 2 afstanden per dag
 • inclusief bagagevervoer


Bij deze trektocht zijn de stijgingspercentages wat pittiger en komt u hoger in het Vogezengebergte dan bij de trektocht Roche du Corbeau. U begint bij Le Verger op 420 meter hoogte en eindigt bij de Col de la Schlucht op 1139 meter hoogte.
Vanuit Le Verger wandelt u door het bos en langs weilanden over goed begaanbare paden en paadjes naar Ban-sur-meurthe. Over de hellingen langs de rivier La petite Meurthe wandelt u door naar de Chaume de Sérichamp (1123m) vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op Le Hohneck (1364m) en Le Kastelberg (1350m), de hoogste toppen in dit deel van de Hoge Vogezen. U loopt al dalend naar het lieflijke dorpje Le Valtin. Vandaar uit klimt u omhoog naar de Hautes Chaumes, de hoger gelegen weiden binnen het natuurgebied Gazon du Faing op 1300m. Over de GR5 met naar links en rechts magnifieke vergezichten wandelt u naar de Col de la Schlucht (1139m) de bekendste pas in de Vogezen. Wilt u deze dag een langere wandeling maken dan is een afdaling naar het Lac des Truites et Lac Vert een optie. Op het eindpunt Col de la Schlucht wordt u opgehaald en naar Le Verger teruggebracht (45 min).

De accommodaties

  Bij iedere accommodatie reserveren we een 2-persoonskamer (of anders aangegeven bij boeking) met eigen badkamer.
 • de eerste en laatste nacht van uw trektocht verblijft u bij Le Verger in Taintrux, een verbouwde boerderij uit 1839 met gastenkamers, gîtes, een ‘salle à manger’ en een gezellige huiskamer en een grote tuin
 • in Ban sur Meurthe verblijft u in een kleinschalige chambres d’hôtes met zwembad of in een gîte in een oude voormalige boerderij, beiden met grote tuin. Indien deze adressen bezet zijn wijken we uit naar Plaingfang, een chambres d’hôtes en mini camping met een heerlijke vegetarische keuken
 • in Le Valtin verblijft u in een auberge in het dorp of in een comfortabel 3 sterren hotel gelegen buiten het dorp aan een skipiste.

Uw bagage wordt steeds naar de volgende accommodatie gebracht, u wandelt alleen met uw dagrugzak.

LDD6   LDD8   LDD13

Afhankelijk van de accommodatie waar u gaat verblijven kunnen afstanden en te stijgen en te dalen meters iets afwijken van onderstaand programma.

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst bij Le Verger en ontvangst map met wandelroutes.
Dag 2
Taintrux -> Ban-sur-Meurthe - 18km/5,5u ↑689/↓421 of 22km/6u ↑857/↓592 Deze eerste wandeldag loopt u door het bos over de GR 533 en over het wat meer open gebied Col du Plafond, vanaf de Roche de Boslimpré (758m) geniet u van het uitzicht over het brede dal van riviertje La Petite Meurthe waarna u afdaalt naar uw accommodatie.
Dag 3
Ban-sur-Meurthe -> Le Valtin - 18km/5u ↑874/↓735 of 22km/6,5u ↑1170/↓1032 Door het bos wandelt u licht stijgend naar de Chaume de Sérichamp (1123m) waarna u afdaalt naar het dorpje Le Valtin.
Dag 4
Le Valtin -> Col de la Schlucht - 16km/5,5u ↑911/↓603 of 20km/7u ↑1242/↓934 , transfer naar Le Verger (45 min) Langs de Cascade du Rudlin wandelt u zigzaggend omhoog naar het Gazon du Faing op 1300m waar u op de GR5 staat! Over deze prachtige route loopt u naar het eindpunt: de Col de la Schlucht. Transfer naar Le Verger. N.B. Bij minder goed weer of als u liever niet naar 1300 m hoogte wandelt kunt u vanuit Le Valtin een route lopen naar het lager gelegen dorp Xonrupt-Longemer.
Dag 5
Na het ontbijt vertrek.
Extra dag(en)
Te boeken in Ban-sur-Meurthe en/of bij Le Verger. Rondwandelingen vanuit Ban-sur-Meurthe: Langs 'les deux chapelles' of over de Roche des Fées (758m) naar het dorp Fraize of naar de Chaume de Sérichamp op 1100m (10km/3,5u, 15km/4,5u, 18km/6u, 23km/7u). Rondwandeling vanuit Le Verger: Keus uit wandelingen van 2 tot 21 km in de omgeving van Le Verger, vanuit een naburig dorp of wandel nog een mooie route in de Hoge Vogezen. Bijvoorbeeld rond de meren Lac Blanc, Noir et des Truites, of in de omgeving van de Hohneck (1364m). Of gaat u liever met een boek in de tuin of een 'dagje cultuur doen'? De Elzas met zijn vakwerkstadjes en de Route du Vin is dichtbij of breng een bezoek aan kasteel Haut-Königsbourg.

In juli en tot 10 augustus:
5 dagen/ 4 nachten €419,-

Extra dag: op aanvraag.

  • prijs is per persoon en gebaseerd op 2 personen die een kamer delen
  • wilt u een 1-persoonskamer dan is de toeslag €23,- per nacht

  • bij aankomst ontvangt u een map met alle routebeschrijvingen en wandelkaarten met daarop de routes ingetekend, dit zijn kopieën op A4 formaat van de IGN-kaarten 1:25.000 van deze omgeving
  • GPS-tracks kunnen we u op verzoek mailen
  • dit trektochtarrangement kan geboekt worden tot 10 augustus (dag van vertrek)
  • wilt u de hond (max 2) meenemen dan is deze in overleg welkom, toeslag €4,- tot €12,- per nacht, u betaalt deze ter plaatse
  • komt u met de trein dan is St.Dié-des-Vosges de dichtsbijzijnde plaats (15 min.) met een station, tegen een vergoeding kunnen we u ophalen

  • overnachting op een 2-persoonskamer
  • dagelijks ontbijt en lunchpakket en 2 x diner (op dag 2 en 3)
  • wandelkaarten en routebeschrijving
  • bagagevervoer
  • transfer genoemd in routebeschrijving

  • 2 x geen diner: op de dag van aankomst (dag 1) en de voorlaatste avond (dag 4), restaurants op 3 tot 15 km – info aanwezig
  • heen- en terugreis
  • drankjes, verzekeringen
  • toeristenbelasting 18+ €0,50 tot €1,10 per nacht

*** Een goede basisconditie is vereist en u bent gewend aan lopen in terrein met hoogteverschil. De dagtochten gaan door heuvelachtig terrein en bergachtig gebied over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. Per dag heeft u de keus uit 2 of 3 wandelingen met afstanden variërend van 16 tot 23 km. Het hoogteverschil is max. 600-800 meter. Aangegeven tijden in ‘Programma van dag tot dag’ gaan uit van een wandeltempo van 4,5 km per uur in vlak terrein.

Reserveren

 

Ik heb een vraag

Uw naam*

Uw e-mail*

Onderwerp

Uw bericht

* = verplicht

Gasten over Le Verger Wandelvakanties

 • September – 6-daagse trektocht Roche du Corbeau
  Wij hebben met zijn vieren een paar ontzettend fijne dagen gehad in de Vosges. Het was een perfecte combinatie van enerzijds veel inspanning en anderzijds luxe en comfort. De wandelingen waren lekker pittig, maar gevarieerd en goed te doen. Het verblijf op ‘Le Verger’ en de overige adressen was zeer goed verzorgd, met een culinair hoog niveau (n.b. vanaf 2019 geen diners meer bij Le Verger). Heel erg bedankt voor de goede zorgen; we zullen deze trektocht zeker aanbevelen.
  Hartelijke groeten

  Martin & Marian, Wim & Mirjam
 • Augustus – 5-daagse standplaats bij ‘Ferme Les Hauts de Boslimpré’
  Twee ontzettend fijne mensen bij wie we enkele dagen hebben mogen genieten. Van de goede zorg, van ‘exquise kookkunst’ en alle dieren rondom het huis. Voor mij was dit standplaatsarrangement en het appartement een feest! Dank jullie wel voor de organisatie.

  Christine en Kees
 • Juli – 10-daagse trektocht Belle Roche
  Wat een geweldige wandelvakantie. De vriendelijke sfeer in jullie accommodatie droeg er toe bij, alles in overeenstemming ook met de prachtige omgeving. Bij de wandelingen waren ook wat hoogstandjes, het aankomen bij het uitzicht vanaf de Gazon du Faing op de GR5, overweldigend. Op de een of andere wijze paste alles in elkaar, compliment

  Jan en Mineke
 • Juli – 5-daagse trektocht Roche du Corbeau (met kinderen)
  Ik vond het wandelen superleuk. Het was zwaar de berg op te klimmen maar wel leuk. We gingen door een weiland en we kregen doorweekte schoenen omdat de regen het hoge gras kletsnat had gemaakt. Onderweg hebben we heel veel gezien in het bos.

  Kayleigh
 • Juni – 9-daagse trektocht Crêtes des Vosges – GR5
  Wat een prachtige trektocht! de eerste dagen konden we inlopen en op de 3e dag stonden we op de GR5, we hebben genoten van de vergezichten, de bloemen, de mooie op en neer gaande route over de Kopfen, het stadje Thann, druk maar ook gezellig en het laatste prima verblijf op de Rouge Gazon. Op de Ballon d’Alsace hebben we ‘afscheid’ genomen van de GR5, wie weet gaan we hem ooit vanaf daar verder lopen.

  Kees, Hans en Gerard