Le Verger Wandelvakanties

Trektocht Montagne et Vignobles***

Reserveren

Kenmerken van deze trektocht

 • rondgaande wandeltocht door midden en hoge Vogezen en de Elzas
 • 9-daags arrangement, extra wandel c.q. rustdag(en) mogelijk
 • verblijf in chambres d’hôtes en hotels o.b.v. halfpension en een lunchpakket en 1 x logies/ontbijt
 • etappes van 12 tot 24 km, meestal keuze uit 2 afstanden per dag
 • half uur met de trein van Turckheim naar Metzeral
 • bagagevervoer


Deze trektocht verbindt twee naast elkaar gelegen maar zeer verschillende departementen met elkaar; de Vogezen: ruig en bergachtig (montagne) en de Elzas: vriendelijke heuvels, stadjes met vakwerkhuizen en wijngaarden (vignobles).

Vanuit Le Verger, gelegen aan de westkant van het Vogezenmassief wandelt u door de bossen en het dorp Fraize naar een mooi gelegen chambres d’hôtes boven Plainfaing. De volgende dag gaat de route langzaam stijgend naar de bergkam die de Vogezen en de Elzas scheidt en bewandelt u een gedeelte van de GR5. Nagenietend van de vergezichten daalt u af naar de groene weiden en vriendelijke heuvels van de Elzas op weg naar het dorpje Orbey. De dagen erna is het genieten van al het moois dat de Elzas te bieden heeft; lieflijke stadjes met vakwerkhuizen zoals Kaysersberg met de toren van het restant van het kasteel die u kunt beklimmen voor een grandioos uitzicht over de Elzas. Verder naar Riquewihr, een beeldschoon stadje, door de wijngaarden, bezoek een wijnboerderij of het wijnmuseum en misschien heeft u tijd voor een echte Elzasserlunch….. !
Vanuit Turckheim gaat u een stukje met de trein en pakt u de route aan de voet van het Vogezengebergte in Metzeral weer op. Over bospaadjes gaat de wandeling naar de hoger gelegen weiden waar in de zomer de koeien grazen en zo de overheerlijke munsterkaas voorbereiden. Het uitzicht op het gebied waar u de afgelopen dagen doorheen heeft gewandeld is adembenemend. Vanaf Le Hohneck (1364m), de hoogste berg in dit deel van de Vogezen, daalt u af naar Xonrupt-Longemer en wandelt verder door landelijk en agrarisch gebied naar Corcieux waar u in afwachting van de transfer op een teraas kunt nagenieten van de trektocht.

De accommodaties

 • de eerste en laatste nacht van uw trektocht verblijft u bij ons op Le Verger in Taintrux, een verbouwde boerderij uit 1839 met gastenkamers, gîtes, een salle à manger, gezellige huiskamer en een grote tuin met vijvers
 • het tweede adres op deze trektocht is in Plaingfang, een chambres d’hôtes en mini camping met een vegetarische keuken
 • in het centrum van Orbey, al in de Elzas, verblijft u in een prima 3 sterren-familiehotel
 • in Riquewihr staat het uitstekende hotel midden in het pittoreske Elzasdorpje en in Metzeral net buiten het dorp ‘en route’
 • bij de Col de la Schlucht verblijft u in een luxe houten chalethotel met uitstekende keuken
 • in Xonrupt kijkt uw authentiek ingerichte auberge uit op het Lac de Longemer

Uw bagage wordt steeds naar de volgende accommodatie gebracht, u wandelt alleen met uw dagrugzak.

MV13   MV19   MV15

Afhankelijk van de accommodatie waar u gaat verblijven kunnen afstanden en te stijgen en te dalen meters iets afwijken van onderstaand programma.

Pogramma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst bij Le Verger, welkomstdrankje en ontvangst map met wandelroutes.
Dag 2
Taintrux -> Plainfaing - transfer + 15km/5u ↑764 ↓448 of 20km/6,5u ↑911 ↓598 De eerste wandeldag gaat door het bos naar de Enclave St.Léonard en na een afdaling door naar het dorp Fraize. Na dit dorp volgt weer een klim en kijkt u vanaf de Roche des Fées (758m) terug op het dal waar u doorheen bent gekomen.
Dag 3
Plainfaing -> Orbey - 16km/5u ↑636 ↓861 of 22km/6,5u ↑816 ↓1041 U wandelt naar de bergkam van het Vogezengebergte waar u een stuk van de GR5 volgt voor u langs het Lac des Truites afdaalt naar Orbey. Of wandel bovenlangs het Lac Blanc en verder over de GR531 over paden en paadjes door bossen en langs weilanden naar dit dorp. Eind april/ begin mei kan er boven de 1100m nog sneeuw liggen.
Dag 4
Orbey -> Riquewihr - 18km/5,5u ↑759 ↓953 Na een pittige klim langs het dorpje Labaroche wandelt u door het bos naar Kaysersberg en na dit pittoreske dorp bezocht te hebben wandelt u door de wijngaarden naar het eveneens mooie stadje met vakwerkhuizen Riquewihr.
Dag 5
Riquewihr -> Turckheim/trein naar Metzeral 30 minuten - 16km/5u ↑583 ↓547 De wandeling gaat verder in zuidelijke richting, langs Kientzheim, Ammerschwihr en Katzenthal naar Turckheim waar u via de 'Sentier Viticole' wandelt en zo wat opsteekt over de werkzaamheden rond de wijnstokken en over de druivensoorten. Vanuit Turckheim neemt u de trein naar Metzeral waar u de aanlooproute naar de GR5 oppakt en in 20 min. naar uw hotel wandelt.
Dag 6
Metzeral -> Hohneck - Le Collet (Col de la Schlucht) - 12km/4,5u ↑946 ↓312 of 19km/7u ↑1303 ↓675 U vervolgt de aanlooprout GR5 en wandelt richting Mittlach waar u de GR5 oppakt, via het dal van de Wormsa gaat u omhoog naar de top van Le Hohneck (1364m) of door Mittlach en langs het Lac d'Altenweiher stijgend naar de Kastelberg. Over het Sentier de Névés gaat de route verder naar de Hohneck. Na deze berg bedwongen te hebben daalt u af naar uw accommodatie. Eind april/ begin mei kan er boven de 1100m nog sneeuw liggen.
Dag 7
Le Collet (Col de la Schlucht) -> Xonrupt Longemer - 15km/4u ↑461 ↓820 of 18km/5u ↑523 ↓884 U daalt langzaam af door de bossen naar het Longemer dat u vanaf de Belle Roche goed kunt zien liggen. Bij mooi weer kunt u een duik nemen in het gelijknamige meer of een waterfiets huren.
Dag 8
Xonrupt Longemer -> Corcieux - 20km/5,5u ↑495 ↓705 of 24km/6,5u ↑618 ↓827, transfer naar Le Verger (10 min) Langs de rivier la Vologne en door de Gorge des Roitelets wandelt u door kleine dorpen en langs akkers naar Corcieux waar u aan het eind van uw wandeling wordt opgehaald. In afwachting van uw transfer kunt u op een terras nagenieten van de trektocht.
Dag 9
Na het ontbijt vertrek met een lunchpakket.
Extra dag(en)
Te boeken in Riquewihr en/of bij Le Verger: - Rondwandeling door de wijngaarden waar de Grand Cru wijnen van worden gemaakt, naar de stadjes Zellenberg en Ribeauvillé, evt. langs de ruïnes van de kastelen van de heren van Ribeaupièrre (13,5km/4u of 18,5km/6u). - Rondwandeling vanuit Le Verger: Keus uit rondwandelingen van 2 tot 21 km in de omgeving van Le Verger, vanuit een naburig dorp of gaat u liever met een boek in de tuin?

Basistarief
In april, mei, juni en september:
9 dagen/ 8 nachten €839,-
In juli en augustus:
9 dagen/ 8 nachten €889,-

Verlenging
In april, mei, juni en september:
10 dagen/ 9 nachten, extra dag bij Le Verger of in Plainfaing €904,-
10 dagen/ 9 nachten, extra dag in Riquewihr €894-
10 dagen/ 9 nachten, extra dag bij de Col de la Schlucht €939,-
In juli en augustus:
10 dagen/ 9 nachten, extra dag bij Le Verger of in Plainfaing €959,-
10 dagen/ 9 nachten, extra dag in Riquewihr €944,-
10 dagen/ 9 nachten, extra dag bij de Col de la Schlucht €989,-

 • prijs is per persoon en gebaseerd op 2 personen die een kamer delen
 • wilt u een 1-persoonskamer dan is de toeslag €25,- per nacht
 • toeslag bagagevervoer alleen-reiziger €25,-

 • bij aankomst ontvangt u een map met alle routebeschrijvingen en wandelkaarten met daarop de routes ingetekend, dit zijn kopieën op A4 formaat van de IGN-kaarten 1:25.000
 • GPS-tracks kunnen we u op verzoek mailen
 • dit trektochtarrangement kan geboekt worden van eind april tot 1 oktober met als start- en eindpunt Le Verger, van 1 oktober tot 1 november kan deze trektocht ook geboekt worden maar dan als 8-daagse en is start- en eindpunt de accommodatie in Ban-sur-Meurthe of Plainfaing, bij interesse kunt u ons om meer informatie vragen
 • wilt u de hond (max 2) meenemen dan is deze in overleg welkom, toeslag €4,- tot €10,- per nacht, u betaalt deze ter plaatse
 • komt u met de trein dan is St.Dié-des-Vosges de dichtsbijzijnde plaats met een station, we kunnen u tegen een vergoeding ophalen

 • overnachting op een 2- persoonskamer
 • dagelijks ontbijt, 7 x lunchpakket en 7 x diner
 • wandelkaarten en routebeschrijving
 • bagagevervoer
 • transfer genoemd in routebeschrijving.

 • lunchpakket en diner in Riquewihr in de Elzas
 • heen- en terugreis
 • drankjes, verzekeringen
 • toeristenbelasting 18+ €0,50 tot €1,10 per nacht

*** Een goede basisconditie is vereist en u bent gewend aan lopen in terrein met hoogteverschil. De dagtochten gaan door heuvelachtig terrein en bergachtig gebied over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. Op 2 dagen na heeft u de keus uit 2 wandelingen met afstanden variërend van 15 tot 23 km. Aangegeven tijden in ‘Programma van dag tot dag’ gaan uit van een wandeltempo van 4,5 km per uur in vlak terrein. Het hoogteverschil is max. 600-800 meter.

Reserveren

 

Ik heb een vraag

Uw naam*

Uw e-mail*

Onderwerp

Uw bericht

* = verplicht

Gasten over Le Verger Wandelvakanties

 • September – 6-daagse trektocht Roche du Corbeau
  Wij hebben met zijn vieren een paar ontzettend fijne dagen gehad in de Vosges. Het was een perfecte combinatie van enerzijds veel inspanning en anderzijds luxe en comfort. De wandelingen waren lekker pittig, maar variërend en goed te doen. Het verblijf op ‘Le Verger’ en de overige adressen was zeer goed verzorgd, met een culinair hoog niveau. Heel erg bedankt voor de goede zorgen; we zullen dit verblijf zeker aanbevelen.
  Hartelijke groeten

  Martin & Marian, Wim & Mirjam
 • Augustus – 6-daagse standplaats Autour Le Verger
  Twee ontzettend fijne mensen bij wie ik een week lang heb mogen genieten. Van jullie goede zorg, van ‘exquise kookkunst’ en van jullie kikkerorkest. Voor mij was dit standplaatsarrangement en het vakantiehuisje een feest!
  Dank jullie wel voor alles

  Christine en Koos
 • Juli – 10-daagse trektocht Belle Roche
  Wat een geweldige wandelvakantie. De vriendelijke sfeer in jullie accommodatie droeg er toe bij, superbe eten, alles in overeenstemming ook met de prachtige omgeving. Bij de wandelingen waren ook wat hoogstandjes, het aankomen bij het uitzicht vanaf de Gazon du Faing op de GR5, overweldigend. Op de een of andere wijze paste alles in elkaar, compliment

  Jan en Mineke
 • Juli – 5-daagse trektocht La Vierge de Hennefête (met kinderen)
  Ik vond het wandelen superleuk. Het was zwaar de berg op te klimmen maar wel leuk. We gingen door een weiland en we kregen doorweekte schoenen omdat de regen het hoge gras kletsnat had gemaakt. Onderweg hadden we alles goed geraden voor de speurtocht.

  Kayleigh
 • Juni – 9-daagse trektocht Crêtes des Vosges – GR5
  Wat een prachtige trektocht! de eerste dagen konden we inlopen en op de 3e dag stonden we op de GR5, we hebben genoten van de vergezichten, de bloemen, de mooie op en neer gaande route over de Kopfen, het stadje Thann, druk maar ook gezellig en het laatste prima verblijf op de Rouge Gazon. Op de Ballon d’Alsace hebben we ‘afscheid’ genomen van de GR5, wie weet gaan we hem ooit vanaf daar verder lopen.

  Kees, Hans en Gerard