Le Verger Wandelvakanties

Trektocht Roche du Corbeau **

Reserveren

Kenmerken van deze trektocht

 • 5-daags arrangement, extra wandel- of rustdag(en) mogelijk
 • rondgaande wandeltocht door midden Vogezen, tussen 393m en 931m hoogte
 • verblijf in chambres d’hôtes
 • etappes van 12 tot 21 km, keuze uit 3 afstanden per dag
 • inclusief bagagevervoer

De wandelingen van deze trektocht voeren u door het heuvelachtig, landelijk gebied van de midden Vogezen. U wandelt door bossen, langs akkers en weilanden en passeert verscholen dorpjes. Regelmatig gaat uw wandelpad heuvel op, vaak beloond met een mooi uitzicht, b.v. vanaf de Roche du Corbeau (698m) of de Roche de Boslimpré (758m).
Geniet van de rust en de stilte om u heen. Het is waarschijnlijker dat u een ree, hert of vos op uw pad treft dan een andere wandelaar!
U kunt de eerste en tweede wandeldag kiezen uit 2 varianten, de derde uit 3, zodat u de afstand en looptijd kunt aanpassen aan uw wandelbehoefte of de vorm van de dag. Wilt u kortere wandelingen dan is dat ook mogelijk.
U verblijft in mooi gelegen chambre d’hôtes en wordt gastvrij ontvangen door de Nederlandse of Franse uitbaters. De laatste wandeldag van het programma eindigt in het dorpje Corcieux. Hier halen wij u op om u naar Le Verger terug te brengen. In afwachting van de transfer kunt u daar op een terras nagenieten van uw trektocht.

Wandelen met kinderen

Niet op hetzelfde punt beginnen en eindigen, dat is namelijk saai……. maar echt ergens naar toe lopen en daar ook slapen is andere koek!
Heeft u kinderen die gemiddeld 10 km wandelen met wat hoogteverschil wel aankunnen dan is deze trektocht een goede keus als vakantiebestemming.

De accommodaties

  Bij iedere accommodatie reserveren we een 2-persoonskamer (of anders aangegeven bij boeking) met eigen badkamer. Komt u met de kinderen dan kan dit ook een familiekamer zijn of twee kamers die een badkamer delen.
 • De eerste en laatste nacht van uw trektocht verblijft u bij Le Verger in Taintrux, een verbouwde boerderij uit 1839 met gastenkamers, gîtes, een ‘salle à manger’ en gezellige huiskamer met lounge-bibliotheekhoek en een grote tuin
 • in Anould overnacht u in een huiselijke chambres d’hôtes met een mooie tuin, indien hier geen plaats is wijken we uit naar een chambres d’hôtes in Plainfaing met heerlijk vegetarische keuken
 • in Ban sur Meurthe verblijft u in een kleinschalige chambres d’hôtes met zwembad of in een appartement in een oude boerderij, beiden met grote tuin. Mocht hier geen plaats zijn dan wijken we uit naar een chambres d’hôtes in Plainfaing met heerlijke vegetarische maaltijden.

Uw bagage wordt steeds naar de volgende accommodatie gebracht, u wandelt alleen met uw dagrugzak.

RDC4   RDC5   RDC10

Afhankelijk van de accommodatie waar u gaat verblijven kunnen afstanden en te stijgen en te dalen meters iets afwijken van onderstaand programma.

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst bij Le Verger, ontvangst map met wandelroutes.
Dag 2
Taintrux -> Anould - 17km/4,5u ↑597 ↓572 of 21km/6u ↑686 ↓662 Wandeling door de bossen en langs weilanden met een mooi uitzicht vanaf de Roche du Corbeau Het is ook mogelijk wandelingen van 10km/3,5u ↑288 ↓265 of 12km/4,5u ↑381 ↓359 te lopen.
Dag 3
Anould -> Ban-sur-Meurthe - 16km/5u ↑708 ↓469 of 19km/6u ↑884 ↓641 U wandelt verder door het bos en over het wat meer open gebied Col du Plafond. Vanaf de Roche de Boslimpré kunt u genieten van het uitzicht over het dal van het riviertje La petite Meurthe waarna u afdaalt naar uw accommodatie. Het is ook mogelijk wandelingen van 7,5km/3u ↑253 ↓169 of 14km/5u ↑565 ↓470 te lopen.
Dag 4
Ban-sur-Meurthe -> Corcieux - 12km/3,5u ↑327 ↓469, 15km/4u ↑348 ↓491 of 21km/5,5u ↑543 ↓683, transfer naar Le Verger (10 min). Na een pittige klim wandelt u tussen de weilanden en door agrarische dorpen naar het dorp Corcieux.
Dag 5
Na het ontbijt vertrek.
Extra dag(en)
Te boeken in Ban-sur-Meurthe en/of bij Le Verger. U kunt een wandeling in de omgeving maken of kiezen voor een rustdag. - Ban-sur-Meurthe rondwandelingen: Langs 'les deux chapelles' of over de Roche des Fées (758m) naar het dorp Fraize of naar de Chaume de Sérichamp op 1100m (10km/3,5u, 15km/4,5u, 18km/6u, 23km/7u). - Le Verger rondwandelingen: Keus uit rondwandelingen van 2 tot 21 km in de omgeving van Le Verger, vanuit een naburig dorp of wandel een mooie route in de Hoge Vogezen. Bijvoorbeeld rond de meren Lac Blanc, Noir et des Truites, of in de omgeving van de Hohneck (1364m). Of gaat u liever met een boek in de tuin of een 'dagje cultuur' doen? De Elzas met zijn vakwerkstadjes en de Route du Vin is dichtbij of breng een bezoek aan kasteel Haut-Königsbourg.


In mei en juni:
5 dagen/ 4 nachten €359,-
In juli en tot 10 augustus:
5 dagen/ 4 nachten €379,-

Extra dag: op aanvraag.

 • prijs is per persoon en gebaseerd op 2 (of meer) personen die een kamer delen
 • kinderen tot en met 11 jaar 15% korting
 • komt u alleen dan is de toeslag €20,- per nacht

 • bij aankomst ontvangt u een map met alle routebeschrijvingen en wandelkaarten met daarop de routes ingetekend, dit zijn kopieën op A4 formaat van de IGN-kaarten 1:25.000 van deze omgeving
 • GPS-tracks kunnen we u op verzoek mailen
 • dit trektochtarrangement kan geboekt worden tot vertrek op 10 augustus
 • wilt u de hond (max 2) meenemen dan is deze in overleg welkom, toeslag €4,- per nacht u betaalt deze ter plaatse
 • komt u met de trein dan is St.Dié-des-Vosges (15 min.) de dichtsbijzijnde plaats met een station, tegen een vergoeding kunnen we u ophalen

 • overnachting op een 2- persoonskamer of familiekamer
 • dagelijks ontbijt en 3 x lunchpakket en 2 x diner (op dag 2 en 3)
 • wandelkaarten en routebeschrijving

 • 2 x diner: op de dag van aankomst (dag 1) en de voorlaatste avond (dag 4), restaurants op 3 tot 15 km – info aanwezig
 • heen- en terugreis
 • drankjes, verzekeringen
 • toeristenbelasting 18+ €0,50 per nacht

** Een goede basisconditie is gewenst, de dagtochten gaan door heuvelachtig terrein over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. Per dag heeft u de keus uit 3 wandelingen met afstanden variërend van 12 tot 21 km. Het hoogteverschil is max. 450 meter. Aangegeven tijden in ‘Programma van dag tot dag’ gaan uit van een wandeltempo van 4,5 km per uur in vlak terrein.

Reserveren

Ik heb een vraag

Uw naam*

Uw e-mail*

Onderwerp

Uw bericht

* = verplicht

Gasten over Le Verger Wandelvakanties

 • September – 6-daagse trektocht Roche du Corbeau
  Wij hebben met zijn vieren een paar ontzettend fijne dagen gehad in de Vosges. Het was een perfecte combinatie van enerzijds veel inspanning en anderzijds luxe en comfort. De wandelingen waren lekker pittig, maar gevarieerd en goed te doen. Het verblijf op ‘Le Verger’ en de overige adressen was zeer goed verzorgd, met een culinair hoog niveau (n.b. vanaf 2019 geen diners meer bij Le Verger). Heel erg bedankt voor de goede zorgen; we zullen deze trektocht zeker aanbevelen.
  Hartelijke groeten

  Martin & Marian, Wim & Mirjam
 • Augustus – 5-daagse standplaats bij ‘Ferme Les Hauts de Boslimpré’
  Twee ontzettend fijne mensen bij wie we enkele dagen hebben mogen genieten. Van de goede zorg, van ‘exquise kookkunst’ en alle dieren rondom het huis. Voor mij was dit standplaatsarrangement en het appartement een feest! Dank jullie wel voor de organisatie.

  Christine en Kees
 • Juli – 10-daagse trektocht Belle Roche
  Wat een geweldige wandelvakantie. De vriendelijke sfeer in jullie accommodatie droeg er toe bij, alles in overeenstemming ook met de prachtige omgeving. Bij de wandelingen waren ook wat hoogstandjes, het aankomen bij het uitzicht vanaf de Gazon du Faing op de GR5, overweldigend. Op de een of andere wijze paste alles in elkaar, compliment

  Jan en Mineke
 • Juli – 5-daagse trektocht Roche du Corbeau (met kinderen)
  Ik vond het wandelen superleuk. Het was zwaar de berg op te klimmen maar wel leuk. We gingen door een weiland en we kregen doorweekte schoenen omdat de regen het hoge gras kletsnat had gemaakt. Onderweg hebben we heel veel gezien in het bos.

  Kayleigh
 • Juni – 9-daagse trektocht Crêtes des Vosges – GR5
  Wat een prachtige trektocht! de eerste dagen konden we inlopen en op de 3e dag stonden we op de GR5, we hebben genoten van de vergezichten, de bloemen, de mooie op en neer gaande route over de Kopfen, het stadje Thann, druk maar ook gezellig en het laatste prima verblijf op de Rouge Gazon. Op de Ballon d’Alsace hebben we ‘afscheid’ genomen van de GR5, wie weet gaan we hem ooit vanaf daar verder lopen.

  Kees, Hans en Gerard