Le Verger Wandelvakanties

2 standplaatsen in de Vogezen

 • Reserveren

  Kenmerken van dit arrangement:

  • een 7-daags arrangement, verblijf bij 2 accommodaties
  • 3 nachten verblijf in een chambres d’hôtes en 3 nachten in een auberge of hotel
  • o.b.v. halfpension en een lunchpakket op de wandeldagen
  • ruime keus aan rondwandelingen vanuit de accommodatie en in de omgeving

  De wandelingen:

  U wandelt eerst vanuit de accommodatie in Ban-sur-Meurthe, een mooi gelegen accommodaties op 680m hoogte in de Vogezen, daarna verblijft u in een auberge of een hotel rond de 1000m. hoogte. Vanuit beide locaties kunt u prachtige rondwandelingen maken. Alle wandelingen zijn met een goede conditie zonder problemen te lopen. Het stijgen en dalen gaat geleidelijk met hier en daar een pittige klim die meestal wordt beloond met een mooi uitzicht. U overbrugt tijdens een wandeling maximaal 450 meter hoogteverschil. U ontvangt een ruime keus aan rondwandelingen vanuit de accommodatie en in de Hoge Vogezen.

  De accommodaties:

 • U verblijft eerst in een chambres d’hôtes in Ban-sur-Meurthe, dit is een gezellig appartement op de eerste etage van een voormalige boerderij zodat u behalve een slaapkamer en badkamer ook de beschikking heeft over een huiskamer, keuken en een terras. U treft uw bed opgemaakt aan en de handdoeken liggen klaar. Na de wandeling is het heerlijk vertoeven in de grote tuin rondom het huis. Omdat wandelen een gezonde trek veroorzaakt is het goed te weten dat er elke morgen een uitgebreid ontbijt klaar staat en u op weg gaat met een lunchpakket. ‘s Avonds wordt een heerlijk menu geserveerd van dagverse producten, veelal uit eigen tuin. Op verzoek kunnen we ook een kamer reserveren bij een chambres d’hôtes met vegetarische keuken.
 • Na de 3e nacht verplaats u zich naar de auberge in Le Valtin of het hotel nabij de Col de la Schlucht.

 • Het dorpje Le Valtin, bestaand uit enkele huizen, boerderijen, auberges en een kerkje, ligt op 900m hoogte in een prachtig dal op de westelijke helling van het Vogezengebergte. Er zijn 9 kamers en de meeste zijn gedecoreerd met een thema; zoals vissen, vogels, retro, snoepjes en klompen. Ze hebben allen een eigen badkamer, minikoelkast, tv en wifi.
  Uit de keuken komen heerlijke gerechten en u gaat met een goed verzorgd lunchpakket op stap. Naar de Col de la Schlucht is het 15 minuten rijden, naar de Hohneck 20 minuten.
 • Het hotel ligt vlakbij de Col de la Schlucht, 1 van de cols die de verbinding vormen tussen de Vogezen en de Elzas. Het is in 1968 als een chalet gebouwd wat het stoere, bergachtige karakter versterkt. Er zijn 25 ruime, smaakvol ingerichte kamers met eigen badkamer. Na de wandeling kunt u neerstrijken in de gezellige zithoek. In het restaurant wordt het ontbijt geserveerd in buffetvorm en ‘s avonds komen er uit de ‘Bib-Gourmand’ keuken de heerlijkste gerechten.
  De ligging van dit hotel verzekert u van prachtige wandelingen vanuit de deur. Naar de Col de la Schlucht is het 5 minuten rijden (25 min. wandelen), naar de Hohneck 10 minuten.
 • Bij alle drie de accommodaties kan met dieetwensen (vegetarisch o.i.d.) uiteraard rekening worden gehouden. Het diner is het ‘menu du jour’, tegen bijbetaling kunt u à la carte eten.

  Programma van dag tot dag

  Dag 1
  Aankomst bij de accommodatie in Ban-sur-Meurthe.
  Dag 2 & 3
  Rondwandeling vanuit Ban-sur-Meurthe -
 • Les deux Chapelles - 10km/3,5u ↑↓450 of 15,5km/5u ↑↓749, langs deze kapelletjes of over de Roche des Fées (758m) naar het dorp Fraize en via een mooi bospaadje weer terug.
 • Chapelle St. Hubèrt - 4,5 uur/14km 615, naar de overkant van het dal met mooi uitzicht bij de kapel, via Le Vic over le petite Meurthe en met een laatste klim terug naar de Boslimpré.
 • Fraize - 16,5km/5u ↑↓685 of 19km/6u ↑↓840, of wandel via de Chapelle Suisse naar het dorp Fraize, langs weilanden en door het bos komt u weer terug bij uw accommodatie.
 • Na een korte klim wandelt u tussen de weilanden en door agrarische dorpen naar Corcieux (11km/3,5u) .
 • Dag 4
  Vertrek naar de auberge in Le Valtin of het hotel voor de Col de la Schlucht.
  Dag 5 & 6
  Rondwandeling vanuit auberge in Le Valtin: Rondwandeling vanuit hotel voor de Col de la Schlucht:
  Dag 7
  Na het ontbijt vertrek. met een lunchpakket, transfer met de bagage mee terug naar Le Verger. Optioneel: wandelen van Ban-sur-Meurthe -> Corcieux, transfer naar Le Verger (10 min) en vertrek.

  Ik heb een vraag of opmerking

  Uw naam*

  Uw e-mail*

  Onderwerp

  Uw bericht

  * = verplicht

  Gasten over Le Verger Wandelvakanties

  • September – 6-daagse trektocht Roche du Corbeau
   Wij hebben met zijn vieren een paar ontzettend fijne dagen gehad in de Vosges. Het was een perfecte combinatie van enerzijds veel inspanning en anderzijds luxe en comfort. De wandelingen waren lekker pittig, maar gevarieerd en goed te doen. Het verblijf op ‘Le Verger’ en de overige adressen was zeer goed verzorgd, met een culinair hoog niveau (n.b. vanaf 2019 geen diners meer bij Le Verger). Heel erg bedankt voor de goede zorgen; we zullen deze trektocht zeker aanbevelen.
   Hartelijke groeten

   Martin & Marian, Wim & Mirjam
  • Augustus – 5-daagse standplaats bij ‘Ferme Les Hauts de Boslimpré’
   Twee ontzettend fijne mensen bij wie we enkele dagen hebben mogen genieten. Van de goede zorg, van ‘exquise kookkunst’ en alle dieren rondom het huis. Voor mij was dit standplaatsarrangement en het appartement een feest! Dank jullie wel voor de organisatie.

   Christine en Kees
  • Juli – 10-daagse trektocht Belle Roche
   Wat een geweldige wandelvakantie. De vriendelijke sfeer in jullie accommodatie droeg er toe bij, alles in overeenstemming ook met de prachtige omgeving. Bij de wandelingen waren ook wat hoogstandjes, het aankomen bij het uitzicht vanaf de Gazon du Faing op de GR5, overweldigend. Op de een of andere wijze paste alles in elkaar, compliment

   Jan en Mineke
  • Juli – 5-daagse trektocht Roche du Corbeau (met kinderen)
   Ik vond het wandelen superleuk. Het was zwaar de berg op te klimmen maar wel leuk. We gingen door een weiland en we kregen doorweekte schoenen omdat de regen het hoge gras kletsnat had gemaakt. Onderweg hebben we heel veel gezien in het bos.

   Kayleigh
  • Juni – 9-daagse trektocht Crêtes des Vosges – GR5
   Wat een prachtige trektocht! de eerste dagen konden we inlopen en op de 3e dag stonden we op de GR5, we hebben genoten van de vergezichten, de bloemen, de mooie op en neer gaande route over de Kopfen, het stadje Thann, druk maar ook gezellig en het laatste prima verblijf op de Rouge Gazon. Op de Ballon d’Alsace hebben we ‘afscheid’ genomen van de GR5, wie weet gaan we hem ooit vanaf daar verder lopen.

   Kees, Hans en Gerard