Le Verger Wandelvakanties

Trektocht Elzas en Vogezen***

Reserveren

Kenmerken van deze trektocht

 • rondgaande wandeltocht door de Elzas en de hoge Vogezen
 • 6- of 7-daags arrangement, extra wandel c.q. rustdag(en) mogelijk
 • verblijf in een auberge, hotels of een chambres d’hotes
 • etappes van 12 tot 24 km, meestal keuze uit 2 afstanden per dag
 • half uur met de trein van Turckheim naar Metzeral
 • inclusief bagagevervoer


Deze trektocht verbindt twee naast elkaar gelegen maar zeer verschillende departementen met elkaar; de Vogezen: ruig en bergachtig en de Elzas: vriendelijke heuvels, stadjes met vakwerkhuizen en wijngaarden.

Vanuit uw eerste accommodatie in Riquewihr maakt u een rondwandeling door dit mooie stadje en naar Ribeauvillé, ook al zo’n mooi stadje met vakwerkhuizen. Misschien wandelt u zelfs naar de hoger gelegen kasteelruïnes St.Ulrich, Girsberg en Haut-Ribeaupierre, of bezoek een wijnhuis en een proeverij en wat dacht u van een echte Elzasserlunch….. ! Deze dag kunt u ook aan het eind van uw trektocht plannen. Door de wijngaarden wandelt u naar Türckheim en gaat u een stukje met de trein naar Metzeral, halverwege het Vogezengebergte. Daar pakt u de route weer op, over bospaden gaat de wandeling naar de hoger gelegen weiden waar in de zomer de koeien grazen en zo de overheerlijke munsterkaas voorbereiden. Het uitzicht op het gebied waar u de afgelopen dagen doorheen heeft gewandeld is adembenemend. Vanaf Le Hohneck (1364m), de hoogste berg in dit deel van de Vogezen, kunt u bij helder weer zelfs de Alpen zien liggen. Na een nacht in een schitterend chalethotel wandelt u over de bergkam (GR5) die de Vogezen en de Elzas scheidt. Nagenietend van de vergezichten daalt u af naar de groene weiden en vriendelijke heuvels van de Elzas op weg naar uw accommodatie in of ten zuiden van het dorpje Orbey. De dagen erna is het genieten van al het moois dat de Elzas te bieden heeft; lieflijke stadjes met vakwerkhuizen zoals Kaysersberg met de toren van het restant van het kasteel die u kunt beklimmen voor een grandioos uitzicht over de wijngaarden.

De accommodaties

  Bij iedere accommodatie reserveren we een 2-persoonskamer (of anders aangegeven bij boeking) met eigen badkamer.
 • de eerste 2 en de laatste nacht verblijft in Riquewihr waar het uitstekende hotel zich midden in het pittoreske Elzasdorpje bevindt
 • in Metzeral staat het familiehotel net buiten het dorp ‘en route’
 • in de buurt van de Col de la Schlucht in een luxe chalethotel met uitstekende keuken
 • in of ten zuiden van Orbey, al in de Elzas, verblijft u in een prima familiehotel

Uw bagage wordt steeds naar de volgende accommodatie gebracht, u wandelt alleen met uw dagrugzak.

MV13   MV19   MV15

Afhankelijk van de accommodatie waar u gaat verblijven kunnen afstanden en te stijgen en te dalen meters iets afwijken van onderstaand programma.

Pogramma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst bij uw hotel in Riquewihr.
Dag 2
Rondwandeling door en vanuit Riquewihr - 13km/4u ↑↓290 of 18km/5,5u ↑↓578 Door de wijngaarden waar de Grand Cru wijnen van worden gemaakt, naar de stadjes Zellenberg en Ribeauvillé, evt. langs de ruïnes van de kastelen van de heren van Ribeaupièrre. Deze dag kunt u ook laten vervallen zodat het een 6-daagse trektocht wordt.
Dag 3
Riquewihr -> Turckheim/trein naar Metzeral 30 minuten - 16km/5u ↑508 ↓579 De wandeling gaat verder in zuidelijke richting, langs Kientzheim (met wijnmuseum), Ammerschwihr en Katzenthal naar Turckheim waar u via de 'Sentier Viticole' wandelt en zo wat opsteekt over de werkzaamheden rond de wijnstokken en over de druivensoorten. Vanuit Turckheim neemt u de trein naar Metzeral waar u de aanlooproute naar de GR5 oppakt en in 20 min. naar uw hotel wandelt.
Dag 4
Metzeral -> Hohneck - Col de la Schlucht/Le Collet - 12km/5u ↑883 ↓255 of 19km/7u ↑1303 ↓675 U vervolgt de aanlooproute van de GR5 en wandelt richting Mittlach waar u de GR5 oppakt, via het dal van de Wormsa gaat u omhoog naar de top van Le Hohneck (1364m) of door Mittlach en langs het Lac d'Altenweiher stijgend naar de Kastelberg. Over het Sentier de Névés gaat de route verder naar de Hohneck. Na deze berg bedwongen te hebben daalt u af naar uw accommodatie. Eind april/ begin mei kan er boven de 1100m nog sneeuw liggen.
Dag 5
Col de la Schlucht/Le Collet -> Orbey - 19km/5u ↑489 ↓1001 of 22km/6u ↑455 ↓1082 U wandelt naar de bergkam van het Vogezengebergte waar u genietend van de vergezichten de GR5 volgt voor u langs het Lac Vert of Lac des Truites afdaalt naar de Elzas. Door dorpjes, over paden en paadjes, door bossen en langs weilanden wandelt u naar de accommodatie gelegen in of ten zuiden van Orbey.
Dag 6
Orbey -> Riquewihr - 18km/5,5u ↑571 ↓758 Na een pittige klim langs het dorpje Labaroche wandelt u door het bos naar Kaysersberg en na dit pittoreske dorp bezocht te hebben wandelt u door de wijngaarden naar het eveneens mooie stadje met vakwerkhuizen Riquewihr.
Dag 7
Vertrek na het ontbijt.


te boeken tot 10 augustus
6 dagen/ 5 nachten €619,-
7 dagen/ 6 nachten €669,-

Extra dag (lo=logies/ontbijt, hp=halfpension, lp=lunchpakket):
in Riquewihr €55,- (lo)
bij de Col de la Schlucht/Le Collet €110,- (hp+lp)

 • prijs is per persoon en gebaseerd op 2 personen die een kamer delen
 • wilt u een 1-persoonskamer dan is de toeslag €25,- per nacht

 • u ontvangt alle routebeschrijvingen en wandelkaarten per mail (tegen meerkosten per post)
 • GPS-tracks kunnen we u op verzoek mailen
 • dit trektochtarrangement kan geboekt worden tot 10 augustus
 • wilt u de hond (max 2) meenemen dan is deze in overleg welkom, toeslag €4,- tot €12,- per nacht, u betaalt deze ter plaatse
 • komt u met de trein dan is de startplaats Metzeral, dag 3 in onderstaand wandelprogramma wordt dan dag 1 enz.

 • overnachting op een 2-persoonskamer met eigen sanitair
 • dagelijks ontbijt
 • lunchpakket op dag 4, 5 en 6
 • diner op dag 3, 4 en 5
 • wandelkaarten en routebeschrijving
 • bagagevervoer

 • overige maaltijden
 • heen- en terugreis
 • drankjes, verzekeringen
 • toeristenbelasting 18+ €0,50 tot €1,20 per nacht ter plaatse te betalen
 • parkeerkosten bij hotel in Riquewihr €5,- per nacht ter plaatse te betalen

*** Een goede basisconditie is vereist en u bent gewend aan lopen in terrein met hoogteverschil. De dagtochten gaan door heuvelachtig terrein en bergachtig gebied over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. Op 2 dagen na heeft u de keus uit 2 wandelingen met afstanden variërend van 15 tot 23 km. Aangegeven tijden in ‘Programma van dag tot dag’ gaan uit van een wandeltempo van 4,5 km per uur in vlak terrein. Het hoogteverschil is max. 600-800 meter.

Reserveren

 

Ik heb een vraag

Uw naam*

Uw e-mail*

Onderwerp

Uw bericht

* = verplicht

Gasten over Le Verger Wandelvakanties

 • September – 6-daagse trektocht Roche du Corbeau
  Wij hebben met zijn vieren een paar ontzettend fijne dagen gehad in de Vosges. Het was een perfecte combinatie van enerzijds veel inspanning en anderzijds luxe en comfort. De wandelingen waren lekker pittig, maar gevarieerd en goed te doen. Het verblijf op ‘Le Verger’ en de overige adressen was zeer goed verzorgd, met een culinair hoog niveau (n.b. vanaf 2019 geen diners meer bij Le Verger). Heel erg bedankt voor de goede zorgen; we zullen deze trektocht zeker aanbevelen.
  Hartelijke groeten

  Martin & Marian, Wim & Mirjam
 • Augustus – 5-daagse standplaats bij ‘Ferme Les Hauts de Boslimpré’
  Twee ontzettend fijne mensen bij wie we enkele dagen hebben mogen genieten. Van de goede zorg, van ‘exquise kookkunst’ en alle dieren rondom het huis. Voor mij was dit standplaatsarrangement en het appartement een feest! Dank jullie wel voor de organisatie.

  Christine en Kees
 • Juli – 10-daagse trektocht Belle Roche
  Wat een geweldige wandelvakantie. De vriendelijke sfeer in jullie accommodatie droeg er toe bij, alles in overeenstemming ook met de prachtige omgeving. Bij de wandelingen waren ook wat hoogstandjes, het aankomen bij het uitzicht vanaf de Gazon du Faing op de GR5, overweldigend. Op de een of andere wijze paste alles in elkaar, compliment

  Jan en Mineke
 • Juli – 5-daagse trektocht Roche du Corbeau (met kinderen)
  Ik vond het wandelen superleuk. Het was zwaar de berg op te klimmen maar wel leuk. We gingen door een weiland en we kregen doorweekte schoenen omdat de regen het hoge gras kletsnat had gemaakt. Onderweg hebben we heel veel gezien in het bos.

  Kayleigh
 • Juni – 9-daagse trektocht Crêtes des Vosges – GR5
  Wat een prachtige trektocht! de eerste dagen konden we inlopen en op de 3e dag stonden we op de GR5, we hebben genoten van de vergezichten, de bloemen, de mooie op en neer gaande route over de Kopfen, het stadje Thann, druk maar ook gezellig en het laatste prima verblijf op de Rouge Gazon. Op de Ballon d’Alsace hebben we ‘afscheid’ genomen van de GR5, wie weet gaan we hem ooit vanaf daar verder lopen.

  Kees, Hans en Gerard