Le Verger Wandelvakanties

Standplaatsarrangementen

Wandelt u graag vanuit een vaste basis om aan het eind van de middag weer op de bekende plek terug te komen, dan is een standplaatsarrangement vanuit een door ons zorgvuldig geselecteerde accommodatie hiervoor uitermate geschikt. U verblijft in een chambres d’hôtes, auberge of hotel in de Vogezen of Elzas en wij zorgen voor een ruime keus aan rondwandelingen.
Ook kunt u voor ‘2 accommodaties in één vakantie’ kiezen, wandelen vanuit 2 mooie locaties in de Vogezen of in de Vogezen en de Elzas.
Wilt u behalve wandelen ook wat anders doen, iedere accommodatie heeft een ruime hoeveelheid toeristische informatie voor uitstapjes in de Vogezen en in de Elzas met z’n vele stadjes met vakwerkhuizen, kastelen en de wijnhuizen langs de Route du Vin.

De Vogezen en de Elzas

De bergketen Vogezen begrenst het Rijndal over een afstand van ca. 170 km. De bergkam is de grens tussen de departementen Vogezen en Elzas. Aan de voet van de steile oostkant liggen de zonnige wijngaarden van de Elzas, in het westen daalt het gebergte geleidelijk af naar de akkers en boomgaarden van de Lorraine. Behalve rotspartijen die aan het hooggebergte doen denken, meren en bergkloven met watervallen vindt u hier bergtoppen en -weiden met uitzicht tot aan de Alpen. Er is een enorme variatie aan grassen, planten, heesters, bloemen, bessen en paddenstoelen. Overal treft u nog de sporen van vroegere gletsjerwerking aan, de eens spitse graniettoppen zijn door grote gletsjers tot ronde ‘Ballons’ afgesleten. Bekende namen zijn de Grand Ballon (1424m.), de hoogste top van de Vogezen, en de Ballon d’Alsace (1247m.) met daarachter Belfort en de Jura. Ze zijn bedekt met weiden die elk voorjaar veranderen in een prachtige bloemenzee.
Aan de oostkant van de Vogezen bevinden zich diepe dalen en kaarmeren zoals het Lac Blanc en Lac des Truites die in de ijstijden zijn ontstaan. Daar waar de heuvels uitlopen richting de Rijnvlakte, wordt al eeuwenlang wijn verbouwd. Het is de droogste en warmste streek van de Elzas want de Vogezen bieden een goede beschutting tegen de zuidwestenwinden met hun regen. De ‘Route des Vins’ leidt u langs de gerenommeerde wijnhuizen in Turckheim, Riquewihr, Eguisheim, Ammerschwihr, Bergheim; op hun flessen staat behalve de druivensoort ook altijd de naam van het huis en de plaats van herkomst vermeld. Wijngaarden en wijnkelders zijn in bijna alle plaatsjes te bezoeken en tijdens de oogstfeesten in oktober zijn de nieuwe wijnen te proeven.

De accommodaties

U verblijft tijdens deze wandelvakantie aan de westkant van de Vogezen in een chambres d’hôtes, in een auberge in een dorpje op 850m of hotel op 1100m in de buurt van de Col de la Schlucht. In de Elzas verblijft u in een hotel in Riquewihr. Ze zijn allen mooi gelegen en we reserveren voor u een comfortabele kamer met eigen sanitair.
De hond
Uw hond is in principe welkom, bij reservering van uw kamer vragen we dit gelijk na.

De wandelingen

Wij zorgen voor een ruime keus aan rondwandelingen ….. u bepaalt zelf welke wandeling u die dag gaat maken.
De wandelingen variëren in lengte tussen de 10 en 23 kilometer en zijn met een goede conditie zonder problemen te lopen. Ze gaan over goed begaanbare paden door de bossen, langs en soms over bizarre rotsformaties, tussen de akkers en door dorpjes en over de bergkam waar u kunt genieten van de uitzichten tot aan de Alpen. Het stijgen en dalen gaat geleidelijk met hier en daar een pittige klim die meestal wordt beloond met een mooi uitzicht. Per wandeling staat aangegeven wat de optelsom is van de te stijgen en de te dalen meters.
Naast de wandelingen die vanuit de accommodatie beginnen en eindigen zijn er ook wandelingen in de omgeving waarvoor u eerst een stukje met de auto moet rijden.
De beschrijvingen zijn in het Nederlands en de kaarten zijn kopieën op A4 formaat van de IGN-kaarten 1:25.000 van deze omgeving.

Selecteer de gewenste standplaats

  • 4- tot 8-daags arrangement
  • verblijf in een chambres d’hôtes, auberge** of hotel***
  • keus uit meerdere rondwandelingen, vanuit de accommodatie en in de Hoge Vogezen

  • 4- tot 8-daags arrangement
  • verblijf in een hotel** in een pittoresk stadje met vakwerkhuizen
  • keus uit meerdere rondwandelingen, vanuit de accommodatie en in de Hoge Vogezen

  • 7-daags arrangement, verblijf bij 2 accommodaties naar keuze
  • in een chambres d’hôtes, auberge of hotel in de Vogezen en/of een hotel in de Elzas
  • keus uit meerdere rondwandelingen, vanuit de accommodaties en in de Hoge Vogezen

Informatie over de zwaarte van de wandelingen:

De wandelingen variëren van 3,5-7 uur/10-24 km, elke dag kunt u een keuze maken uit de wandelroutes die verschillen in lengte en in zwaarte. Heeft u geen tijd gehad om uw conditie op peil te brengen dan kunt u beginnen met korte wandelingen en de dagen erna uitbreiden.
De genoemde looptijden gaan uit van een wandeltempo van 4,5 km per uur in vlak terrein!

Wij hebben de zwaarte van onze standplaatswandelingen ingedeeld in 2 categorieën:

** Een goede wandelconditie is gewenst, de wandelingen gaan door heuvelachtig terrein over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. Per dag heeft u de keuze uit meerdere wandelingen met afstanden variërend van 10 tot 23 km. Het hoogteverschil is max. 450 meter.

*** Een goede wandelconditie is vereist en u bent gewend aan lopen in terrein met hoogteverschil. De wandelingen gaan door heuvelachtig terrein en bergachtig gebied over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. Per dag heeft u de keus uit wandelingen met afstanden variërend van 15 tot 23 km. Het hoogteverschil is max. 600-800 meter.